The International 2019 passerar 30 miljoner dollar i prispengar

Prispotten till The International består till majoriteten av pengar som Dota 2-spelarna har samlat ihop genom att köpa och levla upp sitt compendium som släpps varje år. I sitt compendium kan man få kistor med kosmetiska saker, nya chattemojis, nya ljudfiler m.m.

Valve adderar 25% av intäkterna man får via sitt compendium till prispotten i The International. Med över en månad kvar till dessa att The International är avgjort har prispotten nu passerat det högsta delmålet som Valve satte upp på förhand. Prispotten har passerat 30 miljoner dollar vilket är en ökning med nästan fem miljoner dollar från 2018 års prispott.

Det sista delmålet är passerat med ungefär en månad kvar innan prispotten slutar att fyllas på från köp i compendiumet. Valve har heller inte släppt den tredje och sista kistan där spelare kan få kosmetiska saker till sina hjältar. Kistorna fås genom att få en högre level på sitt compendium som kan köpas för riktiga pengar eller att klara achievements inuti spelet.

Huruvida prispotten kan nå så högt som 35 miljoner dollar innan slutat av Augusti återstår att se men vad som är klart är att The International fortsätter att slå rekord och Valve fortsätter att tjäna stora pengar på sin kassako inom e-sporten.

Leave a Comment