Team Secret vann ESL One Birmingham 2019

Team Secret vann under helgen den senaste Dota 2-turneringen i ordningen ESL One Birmingham 2019. Man gjorde det genom att slå Evil Geniuses i finalen med 3-2 i kartor. För vinsten får man $125,000 att dela på.

I Team Secret så spelar den svenska spelaren “Zai” som egentligen heter Ludvig Wåhlberg. Team Secret anses just nu vara det bästa laget i världen och man har dominerat scenen under året. Man kommer också att i Augusti kliva in i The International som favoriter att vinna hela turneringen.

I det andra finallaget Evil Geniuses så spelar också svenske Gustav “s4” Magnusson som precis som “Zai” spelar i lagets offlane-roll. Andraplatsen innebär att EG tar med sig $65,000 i prispengar.

Ett misslyckad gruppspel

Men Team Secret inledde turneringen på ett mindre imponerande sätt då man inte lyckades att ta sig vidare till upper bracket av slutspelet. Istället fick man slå sig hela vägen via lower bracket där det räckte med förlust i en match för att åka ur turneringen.

Evil Geniuses gick den andra vägen genom Upper bracket och vann sig hela vägen till finalen. Bland annat så petade man ner PSG.LGD i lower bracket som Team Secret sedan slog ut för att ta finalplatsen.

För svensklaget Alliance gick det sämre och man kom sist i gruppspelet och missade slutspelet helt och hållet. Men det var ett framsteg för Alliance att ta sig turneringen i Birmingham.

Nästa Major spelas i Moskva och är EPICENTER Major – Där prispotten är $1,000,000 – Den spelas mellan 22-30 Juni och är den sista turneringen innan det är dags för The International 2019.

Leave a Comment